Nieuw bij Dirk! Sla nu je favoriete lijsten op, zodat je deze vaker kan gebruiken. Is er een product van de favoriete lijst in de aanbieding? Dan krijg je automatisch een melding.

(0)

Appelkruimeltaart met speculaaskruiden

4 personen

Gemiddeld

50 minuten

Gebak

Ingrediënten

4 personen

Bereidingswijze

- Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in gelijke blokjes. Meng de appels met 2 el rietsuiker, custardpoeder, koek- en speculaaskruiden en kaneelpoeder. Halveer de citroen en pers het sap van de halve citroen uit en schep om.

- Meng de rest van de suiker met de havermout. Snijd 110 gr boter in blokjes en meng met koude handen tot een kruimelig deeg.

- Vet de ovenschaal in met de resterende boter. Verdeel de appelvulling over de ovenschaal en verspreid het kruimeldeeg er gelijkmatige over.

Aanvullende benodigdheden

  • - ovenschaal

Voedingswaarden (per portie)

  • Energie619 kcal
  • Eiwit6 g
  • Koolhydraten78 g
  • Vet30 g
  • Waarvan verzadigd18 g