Nieuw bij Dirk! Sla nu je favoriete lijsten op, zodat je deze vaker kan gebruiken. Is er een product van de favoriete lijst in de aanbieding? Dan krijg je automatisch een melding.

(0)

Crème brûlée

6 personen

Moeilijk

40 minuten

Nagerecht

Ingrediënten

6 personen

Bereidingswijze

- Verwarm de oven voor op 170 °C. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit met de achterkant van een mes

- Verwarm een steelpan met slagroom, het vanille merg, en een beetje zout op laag vuur. Laat de vanillepeul meetrekken in de room.

- Splits de eieren, we gebruiken alleen de dooiers. Klop in een kom met de handmixer de eidooiers en 50 gr basterdsuiker suiker licht en luchtig.

- Giet al roerend met de garde de vanilleroom over de eidooiers. Verwijder het vanillestokje.

- Schenk het mengsel terug in de pan en verwarm, stevig roerend over de bodem met een spatel op laag vuur tot 80˚C (gebruik een thermometer).

- Giet de warme custard door een zeef boven een maatbeker en vul vervolgens de ovenschaaltjes voor ongeveer tweederde met het roommengsel.

- Plaats de vormpjes in een braadslede en vul deze met heet water tot 1 cm onder de rand van de schaaltjes.

- Gaar 20 - 35 minuten min. in de oven of tot het mengsel net is gestold en in het midden nog een beetje wiebelig is. Neem uit het water en laat afkoelen.

- Strooi vlak voor serveren 1 eetlepel basterdsuiker gelijkmatig over elk schaaltje crème brûlée en brand met een crème brûlée brander tot karamel.

Aanvullende benodigdheden

  • - handmixer
  • - thermometer
  • - 6 ovenbestendige schaaltjes (10 cm)
  • - braadslede
  • - crème brûlée-brander

Voedingswaarden (per portie)

  • Energie443 kcal
  • Eiwit7 g
  • Koolhydraten28 g
  • Vet34 g
  • Waarvan verzadigd21 g