Nieuw bij Dirk! Sla nu je favoriete lijsten op, zodat je deze vaker kan gebruiken. Is er een product van de favoriete lijst in de aanbieding? Dan krijg je automatisch een melding.

(0)

Eenpansgerecht met prei en ei

4 personen

Gemiddeld

30 minuten

Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen

Bereidingswijze

- Snijd de preien in halve ringen van circa 1 cm. Snijd de knoflook fijn. Smelt de boter in een hapjespan en bak de prei, knoflook en currykruiden 3 minuten. Voeg de rijst toe en bak 2 minuten.

- Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 15 minuten zachtjes koken. Voeg de laatste 3 minuten de tuinerwten toe.

- Kook ondertussen de eieren in 6 minuten halfzacht. (het wit is gestold, maar de dooier nog lopend.) Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer in de lengte.

- Hak de koriander grof. Neem de pan van het vuur en garneer met de eieren, gebakken uitjes en koriander.

Aanvullende benodigdheden

Voedingswaarden (per portie)

  • Energie461 kcal
  • Eiwit15 g
  • Koolhydraten59 g
  • Vet17 g
  • Waarvan verzadigd9 g