Nieuw bij Dirk! Sla nu je favoriete lijsten op, zodat je deze vaker kan gebruiken. Is er een product van de favoriete lijst in de aanbieding? Dan krijg je automatisch een melding.

(0)

Geroosterde worteltjes met venkelzaad

4 personen

Gemiddeld

20 minuten

Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen

Bereidingswijze

- Verwarm de oven voor op 220 °C. Breng een pan water met zout aan de kook voor de worteltjes en eentje voor de krieltjes.

- Kook de krieltjes in de schil in 15 minuten gaar. Snijd grotere exemplaren eventueel doormidden.

- Verwijder indien nodig het loof van de wortelen en was de peen. Kook de wortelen in 5 minuten beetgaar, giet af en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

- Besprenkel met 2 el olijfolie, venkelzaad en een beetje zout. Rooster de wortelen 8 - 10 minuten in de oven.

- Verwarm intussen een koekenpan met 2 el olijfolie en bak de vegetarische balletjes in 6 minuten op halfhoog vuur rondom bruin.

- Giet de krieltjes af, voeg hier de kruidenboter aan toe en schep om.

- Verdeel de krieltjes, de worteltjes en de vegetarische balletjes over 4 borden en serveer met extra kruidenboter.

Aanvullende benodigdheden

  • - bakplaat met bakpapier

Voedingswaarden (per portie)

  • Energie397 kcal
  • Eiwit11 g
  • Koolhydraten35 g
  • Vet22 g
  • Waarvan verzadigd7 g