Nieuw bij Dirk! Sla nu je favoriete lijsten op, zodat je deze vaker kan gebruiken. Is er een product van de favoriete lijst in de aanbieding? Dan krijg je automatisch een melding.

(0)

Gevulde pompoen met chili con carne

4 personen

Gemiddeld

60 minuten

Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen

Bereidingswijze

- Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de pompoen overlangs en verwijder de pitten.

- Leg de twee helften op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met 2 el olijfolie, peper en zout. Rooster in circa 30 minuten in de oven gaar.

- Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak het gehakt in 3 minuten rul. Voeg de Mexicaanse kruiden en wokgroente toe en bak 3 minuten.

- Voeg de tomatenblokjes en kidneybonen toe en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 15 minuten stoven. Breng op smaak met peper en zout.

- Neem de pompoen uit de oven en vul met de chili con carne. Garneer met de crème fraîche en koriander. Lekker met tortillachips en een schijfje limoen.

Aanvullende benodigdheden

  • - bakplaat
  • - bakpapier

Voedingswaarden (per portie)

  • Energie637 kcal
  • Eiwit32 g
  • Koolhydraten40 g
  • Vet35 g
  • Waarvan verzadigd13 g

Trefwoorden