Nieuw bij Dirk! Sla nu je favoriete lijsten op, zodat je deze vaker kan gebruiken. Is er een product van de favoriete lijst in de aanbieding? Dan krijg je automatisch een melding.

(0)

Lasagne bolognese

8 personen

Gemiddeld

95 minuten

Hoofdgerecht

Ingrediënten

8 personen

Bereidingswijze

- Maak eerst de ragu: Verwarm de olijfolie in een braadpan en bak de ui, knoflook, bleekselderij en wortel op zacht vuur tot ze in vier minuten wat zachter worden.

- Voeg het gehakt toe en bak het al omscheppend rul.

- Roer de tomatenpuree en kruiden met wat zout en versgemalen peper erdoor en bak nog maximaal twee minuten.

- Schenk dan de fond en wijn erbij.

- Laat de ragu met de deksel schuin op de pan drie kwartier minuten zachtjes sudderen tot het een licht gebonden gehaktsaus wordt.

- Maak intussen de bechamelsaus: Laat de boter in een pan met een dikke bodem smelten.

- Roer de bloem erdoor en laat twee minuten zachtjes pruttelen.

- Schenk dan de helft van de melk erbij en roer alles tot een dikke gladde saus.

- Voeg al roerend scheut voor scheut de rest van de melk toe tot het een vrij dunne, gladde saus wordt.

- Leg de laurierblaadjes in de saus.

- Voeg zout, versgemalen peper en wat nootmuskaat toe en laat de saus tien minuten zachtjes inkoken (met een vlamverdeler eronder) tot de saus weer wat dikker wordt.

- Verwarm de oven voor op 200°C.

- Vet een grote lasagneschaal in met wat boter.

- Verdeel wat van de ragu over de bodem van de lasagneschaal en leg er lasagnebladen op.

- Verdeel hierover de helft van de resterende ragu en daarop een kwart van bechamelsaus.

- Herhaal deze volgorde van lasagnebladen, ragu en bechamelsaus nog een keer en dek dan af met de laatste lasagnebladen.

- Snij de tomaten en de mozzarella bollen in plakken.

- Strijk de resterende bechamelsaus erover uit en leg de mozzarella en tomaat erin.

- Strooi tot slot de Parmezaanse kaas erover.

- Schuif de schaal in de oven en bak de lasagne in een half uur goudbruin en gaar.

- Neem de schaal uit de oven en laat tenminste tien minuten staan.

- Hierdoor wordt de lasagne wat steviger en is dan makkelijker te snijden.

Aanvullende benodigdheden

Voedingswaarden (per portie)

Trefwoorden