Nieuw bij Dirk! Sla nu je favoriete lijsten op, zodat je deze vaker kan gebruiken. Is er een product van de favoriete lijst in de aanbieding? Dan krijg je automatisch een melding.

(0)

Munt-doperwtencouscous

4 personen

Gemiddeld

25 minuten

Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen

Bereidingswijze

- Blancheer de doperwten 8 minuten in kokend water. Breng 350 ml water aan de kook en los er het bouillonblokje in op.

- Schep de couscous in een kom om met de hete bouillon. Dek af met een deksel en laat 5 minuten wellen. Roer de couscous los met een vork.

- Snipper de ui. Snijd de tomaten in dikke plakken. Verwarm een koekenpan met 1 el olijfolie en bak de tomaten 4 minuten per kant.

- Zet het vuur laag, snijd de witte kaas blokjes in plakken en besprenkel met 1 el olijfolie, bestrooi met versgemalen peper en bak 2 minuten per kant bij de tomaten.

- Rasp de schil van de sinaasappel. Hak de muntblaadjes grof. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan. Schud uit op een bord.

- Verwarm de koekenpan met 2 el olijfolie en fruit de ui. Voeg 2 el geraspte sinaasappelschil, de couscous, de doperwten en de munt toe.

- Schep om met het amandelschaafsel en verdeel over 4 borden. Verdeel de gebakken tomaat en witte kaas over de couscous.

Aanvullende benodigdheden

  • - rasp

Voedingswaarden (per portie)

  • Energie726 kcal
  • Eiwit29 g
  • Koolhydraten75 g
  • Vet32 g
  • Waarvan verzadigd9 g

Trefwoorden