Nieuw bij Dirk! Sla nu je favoriete lijsten op, zodat je deze vaker kan gebruiken. Is er een product van de favoriete lijst in de aanbieding? Dan krijg je automatisch een melding.

(0)

Pasta Alfredo

4 personen

Gemiddeld

25 minuten

Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen

Bereidingswijze

- Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Klop van het citroenrasp, -sap, de olijfolie, peper en zout een dressing.

- Pluk de blaadjes van de takjes basilicum en snijd grof. Meng de dressing met de rucola en basilicum.

- Breng een ruime pan water met zout aan de kook. Kook de pasta in 8 minuten al dente. Giet af en vang 150 ml kookvocht op.

- Snijd ondertussen de boter in blokjes en rasp de kaas op een fijne rasp. Breng het kookvocht in een koekenpan tegen de kook aan.

- Voeg beetje bij beetje en al roerend de boter toe. Voeg pas het volgende stukje toe als de rest helemaal is opgenomen.

- Voeg op dezelfde manier al roerend 125 gr kaas toe. Roer tot een gladde saus. Schep de pasta door de saus zodat deze rondom bedekt is.

- Verdeel over vier borden en breng op smaak met versgemalen peper en de rest van de kaas. Serveer met de rucolasalade.

Aanvullende benodigdheden

  • - rasp

Voedingswaarden (per portie)

  • Energie555 kcal
  • Eiwit17 g
  • Koolhydraten41 g
  • Vet35 g
  • Waarvan verzadigd19 g