Nieuw bij Dirk! Sla nu je favoriete lijsten op, zodat je deze vaker kan gebruiken. Is er een product van de favoriete lijst in de aanbieding? Dan krijg je automatisch een melding.

(0)

Penne all'arrabbiata

4 personen

Gemiddeld

25 minuten

Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen

Bereidingswijze

- Hak de knoflook fijn.

- Verwijder de zaadjes uit de peper en hak de peper fijn.

- Snijd de tomaten in stukjes.

- Verwarm de olijfolie in een hapjespan.

- Fruit de knoflook en rode peper zachtjes aan.

- Roer de tomaten met wat zout en versgemalen peper erdoor.

- Laat tien tot vijftien minuten zachtjes sudderen tot het een lekkere saus wordt.

- Kook intussen de penne in een pan met ruim kokend water met wat zout in tien tot twaalf minuten beetgaar.

- Voeg als de saus te dik wordt een soeplepel van het pastakookvocht toe.

- Laat de penne heel even in een vergiet uitlekken en doe terug in de pan.

- Roer driekwart van de tomatensaus door de penne en warm nog even door.

- Serveer de penne met de rest van de saus en wat Grana padano erover.

- Garneer met basilicum.

Aanvullende benodigdheden

Voedingswaarden (per portie)

Trefwoorden