Nieuw bij Dirk! Sla nu je favoriete lijsten op, zodat je deze vaker kan gebruiken. Is er een product van de favoriete lijst in de aanbieding? Dan krijg je automatisch een melding.

(0)

Pittige spaghetti met zalm

4 personen

Eenvoudig

20 minuten

Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen

Bereidingswijze

- Snipper de ui, hak de knoflook en de rode peper zonder zaadjes fijn. Hak de oregano fijn.

- Verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook met de rode peper zachtjes in 3-4 minuten glazig. Kook intussen in een pan met ruim kokend water met wat zout de spaghetti in 10-12 minuten beetgaar.

- Snijd de tomaten in stukjes en roer ze met de helft van de oregano door het uimengsel. Laat de tomaten 6-8 minuten zachtjes sudderen tot het een saus wordt. Voeg zout en peper naar smaak toe.

- Snijd de zalm in blokjes en snijd naar wens de huid er af. Roer 1 soeplepel pasta-kookvocht door de tomatensaus en schep ook de blokjes zalm erdoor. Laat alles nog 2-3 minuten sudderen tot de zalm net gaar is.

- Giet de spaghetti af en roer de pasta door de saus. Serveer in diepe borden en garneer met flinterdunne plakjes Parmezaanse kaas en oregano.

Aanvullende benodigdheden

Voedingswaarden (per portie)

  • Energie590 kcal
  • Eiwit30 g
  • Koolhydraten59 g
  • Vet25 g
  • Waarvan verzadigd6 g