Nieuw bij Dirk! Sla nu je favoriete lijsten op, zodat je deze vaker kan gebruiken. Is er een product van de favoriete lijst in de aanbieding? Dan krijg je automatisch een melding.

(0)

Romige pasta met spinazie en tomaat

4 personen

Eenvoudig

25 minuten

Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen

Bereidingswijze

- Kook de penne pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang ½ kopje pastawater op.

- Laat de spinazie en tuinerwten ontdooien.

- Verhit een ruime koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 8 minuten goudbruin en knapperig. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

- Snipper ondertussen de ui en snijd de cherrytomaten in kwarten. Bak in het achtergebleven bakvet de ui 2 minuten.

- Voeg de spinazie en de helft van de cherrytomaten toe en bak al roerend 5 minuten.

- Voeg de courgettespaghetti, tuinerwten en roomkaas toe en bak 3 minuten. Voeg de pasta en het kookvocht toe en warm 2 minuten door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

- Verdeel over vier borden en garneer met de uitgebakken spekjes en de rest van de cherrytomaten.

Aanvullende benodigdheden

Voedingswaarden (per portie)

  • Energie575 kcal
  • Eiwit22 g
  • Koolhydraten66 g
  • Vet23 g
  • Waarvan verzadigd12 g