Sintwafel met strooigoed
4 personen
Gemiddeld
50 minuten
Zoetigheid
Ingrediënten
4 personenBereidingswijze
- Hak 70 gr strooisnoep grof. Houd de rest apart. Klop met een handmixer de boter met 30 gr suiker en de vanillesuiker luchtig. Mix het ei en de melk erdoor.
- Zeef het zelfrijzend bakmeel, de koekkruiden en een halve theelepel zout boven het botermengsel en meng tot een deeg. Schep het gehakte strooigoed door het deeg. Dek de kom af en zet 20 minuten koud weg.
- Vorm met natte handen 6 bolletjes van het deeg. Vet het wafelijzer in met olie en warm voor op middelhoge temperatuur.
- Leg een deegbolletje in het midden van het wafelijzer. Sluit het wafelijzer en bak de wafel in ongeveer 4 minuten goudbruin. Vet het ijzer opnieuw in met olie en herhaal dit voor de rest van de wafels.
- Klop de slagroom met de rest van de suiker stijf. Serveer de wafels met slagroom en strooi de rest van het strooisnoep over de slagroom.
Aanvullende benodigdheden
- - handmixer
- - wafelijzer
Voedingswaarden (per portie)
- Energie748 kcal
- Eiwit10 g
- Koolhydraten83 g
- Vet41 g
- Waarvan verzadigd23 g