Nieuw bij Dirk! Sla nu je favoriete lijsten op, zodat je deze vaker kan gebruiken. Is er een product van de favoriete lijst in de aanbieding? Dan krijg je automatisch een melding.

(0)

Walnoten-baklava

4 personen

Gemiddeld

115 minuten

Zoetigheid

Ingrediënten

4 personen

Bereidingswijze

- Zorg dat het deeg ontdooid is.

- Laat de roomboter smelten.

- Verwarm de oven voor op 175°C.

- Maal de walnoten in de keukenmachine fijn en meng met 25 g suiker en 2 eetlepels gesmolten boter.

- Bestrijk het bakblik met gesmolten boter en leg er een vel filodeeg in.

- Bestrijk dit met boter en leg er weer een vel filodeeg op.

- Verdeel er een derde van het walnootmengsel over.

- Leg hierop weer een vel filodeeg.

- Bestrijk dit met boter en dek af met nog een vel filodeeg.

- Verdeel er weer een laag noten over.

- Herhaal deze volgorde nog een keer en dek af met twee vellen filodeeg.

- Bestrijk de bovenste laag royaal met het restant boter.

- Druk alles iets aan en snijd de baklava tot helemaal op de bodem in ruitjes.

- Bak de baklava in de oven in vijfentwintig tot dertig minuten goudbruin en gaar.

- Breng in een steelpan het water met de rest van de suiker al roerend aan de kook.

- Laat hetvier tot zes minuten inkoken tot een heldere siroop.

- Roer het citroensap erdoor.

- Zet de pan in een bak koud water en laat de siroop afkoelen.

- Schenk direct uit de oven de koude siroop over de baklava.

- Laat nog zestig minuten intrekken.

- Serveer de blokjes baklava op een schaal.

Aanvullende benodigdheden

Voedingswaarden (per portie)

Trefwoorden