Nieuw bij Dirk! Sla nu je favoriete lijsten op, zodat je deze vaker kan gebruiken. Is er een product van de favoriete lijst in de aanbieding? Dan krijg je automatisch een melding.

(0)

Wortelsalade met kip en linzen

4 personen

Gemiddeld

40 minuten

Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen

Bereidingswijze

- Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de winterpeen en halveer in de lengte. Snijd vervolgens in lange kwarten.

- Meng met 2 el olie en bestrooi met versgemalen peper. Verdeel over een ovenschaal en rooster 30 minuten.

- Meng het paprikapoeder en de kipkruiden. Halveer de kipdijfilets en wrijf in met het kruidenmengsel.

- Leg de kipdijfilets in een ovenschaal en bak bij de winterpeen in de oven in 25 minuten gaar.

- Spoel de linzen onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Meng in een saladeschaal de rucola melange met de linzen.

- Maak een dressing van de rest van de olie met gembersiroop en azijn. Breng op smaak zout en versgemalen peper.

- Verdeel de geroosterde peen en kipdijfilets over de salade. Besprenkel met de dressing en bestrooi met granaatappelpitjes.

Aanvullende benodigdheden

Voedingswaarden (per portie)

  • Energie498 kcal
  • Eiwit28 g
  • Koolhydraten41 g
  • Vet21 g
  • Waarvan verzadigd5 g