Nieuw bij Dirk! Sla nu je favoriete lijsten op, zodat je deze vaker kan gebruiken. Is er een product van de favoriete lijst in de aanbieding? Dan krijg je automatisch een melding.

(0)

Zoete aardappel met zuurkool

4 personen

Gemiddeld

65 minuten

Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen

Bereidingswijze

- Verwarm de oven op 220 °C. Was de zoete aardappelen en prik met een vork rondom in. Verpak de aardappelen per stuk in aluminiumfolie en pof 30 minuten in de oven.

- Spoel de zuurkool onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet.

- Snipper intussen de ui. Verhit een koekenpan met olie en fruit de ui. Voeg het kruimgehakt met het paprikapoeder toe en bak 3 minuten.

- Voeg de zuurkool toe en laat met een deksel op de pan 10 minuten stoven.

- Rasp intussen de courgette grof boven een kom en schep door de zuurkool. Warm al omscheppend mee. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.

- Snijd de dille fijn. Meng samen met de mosterd door de yoghurt.

- Neem de aardappelen uit de oven en verwijder het aluminiumfolie. Snijd aan de bovenkant in, maar niet door en duw een beetje open.

- Vul de aardappelen met het zuurkoolmengsel. Serveer met de dille-yoghurt dressing.

Aanvullende benodigdheden

Voedingswaarden (per portie)

  • Energie314 kcal
  • Eiwit12 g
  • Koolhydraten38 g
  • Vet10 g
  • Waarvan verzadigd2 g